overgang.jpg

OVERGANGSKLACHTEN EN HOMEOPATHIE

overgangBij de meeste vrouwen begint de overgang tussen het 40ste en 50ste levensjaar. In deze overgangsperiode maken je eierstokken minder oestrogeen aan. Voor veel vrouwen gaat deze overgangsperiode niet ongemerkt voorbij en ontstaan er klachten.

Veel voorkomende klachten zijn:

  • stemmingswisselingen, somberheid, irritatie
  • hoofdpijn
  • transpiratie, opvliegers
  • droogheid
  • jeuk
  • slaapproblemen
  • etc, etc

Regulier worden voornamelijk hormoonvervangende middelen voorgeschreven, maar inmiddels is gebleken dat deze klachten ook op natuurlijke wijze goed aan te pakken zijn.   

Zo is uit internationaal onderzoek uitgevoerd in acht verschillende landen gebleken dat homeopathie ondersteuning kan geven in het prettiger doorlopen van de overgang. Negentig procent van de vrouwen, die homeopathisch werden behandeld had minder of geen last meer van opvliegers tijdens de overgang. Klachten verminderden al in de eerste 15 dagen van de behandeling (Bordet, Colas, Marijnen, Masson, & Trichard, 2008 [1]).

Een ander onderzoek ging in op de verlaging van oestrogeen bij vrouwen met borstkanker (verlaging van oetstrogeen is praktisch hetzelfde als er tijdens de overgang gebeurt).. Ook hieruit bleek dat vrouwen met een homeopathische behandeling significante verbetering ervaarden wat betreft opvliegers, vermoeidheid, stemmingswisselingen, depressie (Thompson EA, Reilly D, 2003)

Vanzelfsprekend zal een klassiek homeopaat ook bij deze klachten kijken naar de klachten in relatie tot de gehele persoon. Elke vrouw is anders en zal dan ook anders reageren op de overgang. Samen zoeken we naar de best passende aanpak. Wil je ontdekken wat homeopathie voor je kan betekenen in deze periode?

Klik dan hier voor het maken van een afspraak

 

CONTACT

Praktijk voor Klassieke Homeopathie
Dyonne Bakker

PRAKTIJKADRESSEN
Amstelstraat 1, 1823 EV Alkmaar

Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo

Telefoon: 06 - 14 11 58 22
Mail: info@homeopathie-balans.nl

NIEUWS

Zwitserse complementaire geneeskunde in basisverzekering 
LEES MEER

Italiaanse artsen bevelen homeopathie aan
LEES MEER

Breuken helen sneller met homeopathie 
LEES MEER