test2.jpg

Hooikoorts en homeopathie

De lente is begonnen! Voor de meeste mensen een fijne periode. Meer licht, buitenlucht en warmte zorgen er over het algemeen voor dat we ons beter en energieker voelen.

Helaas kan niet iedereen hier volledig van genieten.In deze periode gaat ook de natuur bloeien en groeien en dit betekent voor meer dan 3 miljoen mensen allergische reacties. Dit kan gaan om hooikoorts, maar ook allergie voor andere planten en dieren en zelfs voor de zon. 

Veel voorkomende klachten zijn niezen, jeuk, zwelling, irritatie en zelfs ontsteking. niezen

In de homeopathie behandelen we allergie op 2 manieren:

  • Acuut
    Wat zijn de acute klachten, waar heeft u op dit moment last van? We geven een middel dat past bij de acute klacht zoals bijvoorbeeld jeuk aan de ogen. Vaak werkt dit middel ook snel.
  • Constitutioneel
    Daarnaast gaan we de allergie constitioneeel behandelen, dat kort inhoudt dat we het lichaam in totaliteit gaan versterken en minder gevoelig maken voor het allergeen in de toekomst. Deze behandeling kost dus meer tijd, maar heeft ook duurzaam effect.

Onderzoek 
Inmiddels zijn er ook verschillende onderzoeken gedaan naar de werking van homeopathie bij hooikoorts en andere allergieën. Op de volgende pagina's staat hierover meer informatie:

Aangezien we binnen de homeopathie uiteindelijk constitutioneel behandelen, dus op de totale persoon, totale weerstand van het lichaam, werkt homeopathie ook op totaliteit. Dit betekent dus ook op allergieën.

CONTACT

Praktijk voor Klassieke Homeopathie
Dyonne Bakker

PRAKTIJKADRESSEN
Amstelstraat 1, 1823 EV Alkmaar

Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo

Telefoon: 06 - 14 11 58 22
Mail: info@homeopathie-balans.nl

NIEUWS

Zwitserse complementaire geneeskunde in basisverzekering 
LEES MEER

Italiaanse artsen bevelen homeopathie aan
LEES MEER

Breuken helen sneller met homeopathie 
LEES MEER