Onderzoek: Homeopathie verbetert slaappatronen

Jongvolwassenen met een koffiegerelateerde slapeloosheid, die in persoonlijkheidstesten ook aanleg voor cynische vijandigheid of angsten lieten zien, hebben deelgenomen aan een onderzoek om vast te stellen of homeopathische middelen invloed hadden op de kwaliteit van hun slaap.

Met behulp van een zogenaamde polysomnograaf werden electroden aan hun lichaam bevestigd om hun hersengolven, ogen, bewegingen van ledenmaten en hartslag vast te leggen.

Deze objectieve aanpak liet eerder al verbetering zien in de non rapid eye movement (NREM) slaap bij gebruik van bepaalde homeopathische middelen bij dieren. Bij dit onderzoek werd voor het eerst onderzocht of hetzelfde effect ook bij mensen waarneembaar was.

In dit onderzoek werden twee verschillende middelen toegepast. Deelnemers moesten aantekeningen bijhouden van hun vorderingen.

Het onderzoek toonde aan dat in vergelijking met een placebobehandeling, de NREM en totale slaap significant verbeterden door de toepassing van de homeopathische middelen.

Bron: Sleep Medicine (officiële krant van de World Association of Sleep Medicine and International Pediatric Sleep Association). 

 Website: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20673648

CONTACT

Praktijk voor Klassieke Homeopathie
Dyonne Bakker

PRAKTIJKADRESSEN
Amstelstraat 1, 1823 EV Alkmaar

Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo

Telefoon: 06 - 14 11 58 22
Mail: info@homeopathie-balans.nl

NIEUWS

Zwitserse complementaire geneeskunde in basisverzekering 
LEES MEER

Italiaanse artsen bevelen homeopathie aan
LEES MEER

Breuken helen sneller met homeopathie 
LEES MEER