Autisme en homeopathie

Met een goed gekozen homeopathisch geneesmiddel is het mogelijk de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Dit geldt ook voor kinderen met autisme, ADHD, ADD, ODD, PDD-nos, dyslexie, dyspraxie etc.

Door het kind een passend homeopathisch geneesmiddel te geven, zie je meestal na een tot twee maanden belangrijke veranderingen. Het voordeel van homeopathie is dat homeopathische geneesmiddelen werken door het zelfherstellend vermogen te activeren. Een ander voordeel is dat het kind niet elke dag medicijnen hoeft in te nemen, maar eenmaal in de vier tot zes weken. Ook hebben homeopathische geneesmiddelen geen bijwerkingen. Het homeopathisch geneesmiddel moet passen bij de lichamelijke en psychische toestand van het kind. Veel ouders van kinderen met autisme, maar ook volwassenen met autisme, stellen de vraag of homeopathie hen kan helpen met allerlei kwalen die zij hebben. In die zin zijn hun vragen niet anders dan die van andere patiënten.

Mensen met autisme zijn vaak erg gevoelig. Gevoelig voor indrukken van buitenaf zoals geluid, geuren en aanraking, gevoelig voor sfeer en gevoelig voor dat wat ze in hun lichaam krijgen in de vorm van eten, maar ook in de vorm van medicijnen. Door de homeopaat wordt veel tijd en aandacht besteed aan de individuele variaties waarvoor men gevoelig is. Doordat de homeopathische geneesmiddelen zo zacht en subtiel werken, worden ze over het algemeen als erg prettig ervaren en goed verdragen.

Een tweede vraag die vaak meeklinkt in een consult is of homeopathie deze mensen kan helpen hun angsten en onvermogen om contact te maken met andere mensen, te verminderen. Dat laatste is natuurlijk heel erg moeilijk, maar ervaringen laten zien, dat het niet onmogelijk is.

CONTACT

Praktijk voor Klassieke Homeopathie
Dyonne Bakker

PRAKTIJKADRESSEN
Amstelstraat 1, 1823 EV Alkmaar

Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo

Telefoon: 06 - 14 11 58 22
Mail: info@homeopathie-balans.nl

NIEUWS

Zwitserse complementaire geneeskunde in basisverzekering 
LEES MEER

Italiaanse artsen bevelen homeopathie aan
LEES MEER

Breuken helen sneller met homeopathie 
LEES MEER