Adhd en homeopathie

Hyperactieve kinderen werden ze vroeger genoemd, tegenwoordig heten ze met een lelijk woord ADHD-kinderen (Attention Deficit Hyperactivity Disorder); in de dagelijkse praktijk hebben we het over kinderen (meestal jongens) die niet stil kunnen zitten, snel afgeleid zijn, iedere impuls volgen zonder na te denken en die (in tegenstelling tot hun omgeving!) maar nooit moe lijken te worden.

Huidige opvattingen over ADHD
Wetenschappers zijn het er over eens dat een ADHD-stoornis voor een  deel erfelijk bepaald is, maar ook problemen bij de bevalling, ziektes in het eerste levensjaar, voedingsmiddelen (suiker) en omgevingsfactoren (de moderne tijd: opgroeien met veel snelle en harde prikkels) lijken van invloed te zijn. Geadviseerd wordt om bij deze hyperactieve kinderen een strikte, consequente opvoeding en begeleiding te geven met veel structuur en weinig heftige prikkels, eventueel in combinatie met gedragstherapie.

Ritalin
Steeds vaker wordt medicatie ingezet bij ADHD-kinderen, met name Ritalin; dit geneesmiddel bevat tegenstrijdig genoeg een soort amfetamine (“speed”) die bij deze kinderen juist de impulsiviteit afremt en daardoor de concentratie verbetert. In 1997 werd 65-duizend maal Ritalin voorgeschreven, in 1999 wordt een stijging naar 160-duizend recepten verwacht!

Homeopathische middelen bij ADHD
Een goed homeopathisch medicijn moet niet alleen passen bij de rusteloosheid en impulsiviteit van het kind, maar ook bij andere opvallende kenmerken zoals voedingvoorkeur, temperatuurgevoeligheid, dromen, slaappatroon etc. In de natuur bestaat een aantal planten, minerale en dierlijke produkten die een vergiftigingsbeeld geven dat lijkt op het ADHD-beeld; als homeopathisch geneesmiddel kunnen deze stoffen juist de onrust, de heftigheid en de concentratiestoornissen van het hyperactieve kind verminderen.

CONTACT

Praktijk voor Klassieke Homeopathie
Dyonne Bakker

PRAKTIJKADRESSEN
Amstelstraat 1, 1823 EV Alkmaar

Kennemerstraatweg 464, 1851 NG Heiloo

Telefoon: 06 - 14 11 58 22
Mail: info@homeopathie-balans.nl

NIEUWS

Zwitserse complementaire geneeskunde in basisverzekering 
LEES MEER

Italiaanse artsen bevelen homeopathie aan
LEES MEER

Breuken helen sneller met homeopathie 
LEES MEER